Kurt Johansen

6. juni 2017

Mit navn er Kurt Johansen.

Jeg er 58 år og opstillet for Venstre i Ulbjerg-Skals området, bosiddende helt oppe på forkanten af Viborg kommune i St. Torup. Bor sammen med Kirsten på landejendom, hendes fødehjem. Har 2 voksne børn på 25 - og 21 år.

Jeg er født og opvokset i Maigårde ved Højslev i Skive Kommune. Med 4 søskende og skolegang på Højslev skole. Uddannet som elektriker i Skive i 1980. Haft elektriker jobs ved Olieindustrien i Norge og på Skibsværftet Lindø på Fyn. Forskellige jobs i vindmølle branchen i mere end 30 år. Arbejder pt. som service tekniker på Dayz Feriecenter i Rønbjerg.

Fritiden bruges på foreningsarbejde og aktiv cykling – fitness – spinning. Vandrer og cykler i naturen.

Jeg har altid haft stor interesse og deltaget aktivt i foreningsarbejde, i bestyrelse og projekt udvikling omkring fritid og kultur. Medlem af Møldrup Kommunes Folkeoplysningsudvalg i mere end 10 år. Er Formand for Ulbjerg Kultur- og Fritidscenter på 14. år. Sidder i bestyrelsen for Ulbjerg Lokalråd. Har været med til opstart af samarbejdet Fjordklyngen, hvor 6 byer Skals, Skringstrup, Låstrup, Nr. Rind, Sundstrup og Ulbjerg samarbejder, og sidder i bestyrelsen her.

Mine interesser har været landdistrikts udvikling – lokalt. Ansøgning af fondsmidler og de muligheder det giver, har i flere år været min stor interesse. Det giver muligheder for nye aktive faciliteter lokalt.

Energi- og miljøområdet har, som følge af arbejdet med dette i mange år, givet den store interesse. Har eget firma med elproduktion med sol og vind.

Jeg vil arbejde for at Viborg Kommune skal have mere fokus på grøn energi, med omstilling og udvikling – nytænkning her. Grøn energi skal indgå som nye erhvervs/ job udviklingsmuligheder.  (El – Gas – Brint bør tænkes ind i transport – i bybusser mm.)

Jeg vil arbejde for et stærkt lokalt skolesystem med gode udviklingsmuligheder for børn og unge, og i den sammenhæng arbejde for at Viborg Kommune skal have gode uddannelsesmuligheder for børn og unge. Vi skal få kommunens unge og ledige ind på arbejdsmarkedet igen ved uddannelse og skabe flere job til dem.

Jeg ønsker, at Viborg Kommune skal være kendt for Idræt og kultur – aktive sportsevents og kulturarrangementer, og med mere udbredelse af kultur aktiviteter i kommunens landområder og landsbyer.

Vil arbejde for en god og sund erhvervsudvikling i landområderne - stærke landsbyer med gode bosætningsmuligheder - udbredelse af cykelsti netværk helt ud til forkanten af Viborg Kommune.

Vil arbejde for at Sundhed og motion skal være et tilbud for alle i Viborg kommune. Gode bosætnings- og aktivitetstilbud til senior og pensionister.

Vil arbejde for en samlet stærk Viborg Kommune med stor borgerinddragelse.

Sæt kryds for stærke lokalområder i Viborg kommune ved nr. 10 på Venstres liste.