Jakob Harritz

22. juli 2017

Mit navn er Jakob Harritz

Viborg skal være klar til fremtiden!

Enig? Så læs min fortælling.   

Jeg er født den 28. februar 1988 på Viborg Sygehus.

Hele min barndom har jeg boet i Ørum (Tjele). Dengang blev min politiske interesse vakt. Kampen mod smagsdommeri, pamperi og for et mere liberalt og frisindet Danmark optog mig meget. Mit politiske idol var – og er – uden tvivl Anders Fogh fra nabobyen Hvidding.

I 2007 blev jeg student fra Viborg Katedralskole. I den periode blev jeg aktiv i VU Viborg og har med få pauser været det lige siden bl.a. som formand. De realistiske røde VU-er i Viborg passer mig bedre end de mere rabiate sorte i Aarhus, som jeg senere mødte.  

I vores kommune er Aarhus den by ”man” tager til, hvis ”man” vil have en akademisk uddannelse og ikke drages af København. Derfor flyttede jeg til Aarhus. Efter 5 år blev jeg cand.jur. fra Århus Universitet i 2012 med et halvt års afbræk i Aberdeen (Skotland). Udover flere flasker whisky tog jeg en fantastisk oplevelse med mig hjem i bagagen.  

Min erhvervskarrierer efter min eksamen har bragt mig vidt omkring. Jeg har bl.a. været ansat i Nordea, på Borgmesterkontoret i Thisted og i Natur -og Miljøklagenævnet. Udflytningen af statslige arbejdspladser gav mig muligheden for at komme hjem til Viborg. Den greb jeg. 

I dag er jeg advokatfuldmægtig ved Horstmann advokater. Jeg bor på N.F.S. Grundtvigs Vej sammen med min kæreste Anne Christine, der er fra Nr. Rind nord for Viborg. Hun er ved at færdiggøre sin uddannelsen som cand.merc. med fokus på iværksætteri. Husstandens flertal udgøres af mine ikke ringe bestand af guppyfisk. 

Udover politik, familie, venner, hus og have, går fritiden med løb i Houlkær Løb og Motion samt af og til svømning i Skals. Samtidig er jeg Oldermand for Viborg Vægterlaug. Vi er i gang med vores anden sæson med vægtere i Viborg, der spreder atmosfære i midtbyen. 

Jeg brænder for Viborg og dets opland. Det kan jeg ikke løbe fra. Derfor kan jeg heller ikke lade være med at engagere mig i det lokalpolitiske. Viborg er inde i en positiv udvikling. Men der er også et stort uforløst potentiale, som skal udnyttes i fremtiden. 

Tænk hvis vi gjorde Viborg midtby endnu mere tilgængelig, interessant og livlig, så ikke alt handel til sidst foregår på nettet og i storcentret. Tænk hvis vi ikke spildte kommunens penge på eksterne konsulenter, halve løsninger mv. Tænk hvis Viborg var kendt som stedet, hvor alle unge er i arbejde eller i uddannelse. Tænk hvis man i Viborg kunne uddanne sig til lærer eller jurist. Tænk hvis Viborg var først med selvkørende biler. Tænk hvis vi havde større ambitioner og tænkte længere ud i fremtiden. 

Min ambition er, at gøre Viborg klar til fremtiden. Enig? 

Sæt kryds ud for Venstre nr. 2, Jakob Harritz.